Participate

Welcome to the PledgeManager for Mutant: Hindenburg!
If you missed our campaign, don't dismay! Just choose an option below.

Kleo drog sin lappade kavaj tätare om pälsen och ökade på stegen. Hindenburgs sotiga fasader och sorgliga existenser flimrade förbi, han såg dem knappt. I gränden framför honom stod två konstaplar med välputsade hjälmar och händerna vilande på pistolgreppen. De kastade långa blickar efter honom, men lät honom löpa.

Kleo vek in på en tvärgränd och gick förbi en luggsliten affisch med kejsar Manfreds uppfordrande tryne och pekfinger. Över texten PYRI BEHÖVER DIG hade någon skrivit NER MED SVINET med hastigt klottrade bokstäver.

Kleo slöt sin pälsklädda hand runt den hårda lilla fornmanicken i kavajfickan. Hur kunde ett så litet och oansenligt föremål betyda så mycket? Informationen den bar på var inte bara Kleos senaste scoop för Polisgazetten. Detta skulle förändra allt.

Rollspelet Mutant: Hindenburg är ett rollspel som bygger vidare på samtliga tidigare postapokalyptiska utgåvor av Mutant – alltså 1984 års utgåva, Undergångens arvtagare och År Noll – och knyter dem samman alla i en storslagen och episk berättelse.

Mutant: Hindenburg utspelar sig cirka 25 år efter händelserna i kampanjen Undergångens arvtagare och knyter även an till händelserna i Mutant: Elysium och nyligen släppta Den grå dödentill Mutant: År Noll. Att ha spelat dessa är dock inget krav för att spela Mutant: Hindenburg – det är ett komplett rollspel som står på egna ben.

Frågor? Funderingar? Farhågor? Skriv dem på vårt forum, som har en sektion tillägnad Mutant: Hindenburg.

English: As a general rule, we are working toward releasing all of our RPGs simultaneously in English and Swedish, but this one is a rare exception - for now, it's in Swedish only. We'll get back to you soon with more awesome RPG books in English, promise!

Mutant: Hindenburg är det första gemensamma spelprojektet för de sammanslagna spelförlagen Järnringen och Fria Ligan. Detta spel skrivs av Tomas Härenstam (Mutant: År Noll, Svärdets sång), Thomas Löfving (Ulvriket - den längsta marschen), Christian Granath (Mutant: År Noll), och Mattias Johnsson Haake (Mutant: Undergångens arvtagare, Symbaroum).

Omslagsbilden till spelet görs av Martin Grip (tidigare Bergström), känd från Mutant: undergångens arvtagare, Coriolis och Symbaroum. Inlagans illustrationer görs av Lars Krantz, serietecknare känd för sviten Den svarta jorden.

Vi siktar på att lansera Mutant: Hindenburg i november 2019. Det blir ett komplett och fristående rollspel i en välmatad och påkostad hårdpärmsbok på minst 200 sidor i fyrfärgstryck av högsta kvalitet. Boken kommer även att innehålla bokmärken av tyg.

Spelet innehåller kompletta regler för att spela Mutantvärldens alla fem klasser - muterade djur, muterade människor, psimutanter, icke-muterade människor och robotar. Spelmotorn bygger på Mutant: År Noll och spelet är helt kompatibelt med År Noll och dess expansioner. Vi överväger att även inkludera BRP-regler (det system som fanns i Undergångens arvtagare och tidigare Mutant-utgåvor).

Vidare innehåller spelet minst åtta yrken - spela detektiv, råskinn, kunskapare, knegare, artist, jägare, officer eller soldat! Fler yrken kan läggas till som stretch goals.

Spelet innehåller även en omfattande och detaljerad beskrivning i text, bilder och kartor av Pyrisamfundet och huvudstaden Hindenburg år 127 P.T. Om du är bekant med Hindenburg från tidigare utgåvor av Mutant kommer du att känna igen mycket, medan annat är förändrat i grunden av de skeenden som inträffat i samfundet de senaste årtiondena.

Yrke detektiv

Många har efterfrågat ett nytryck av Mutant: Undergångens arvtagare och dess klassiska kampanjmoduler. Nu, när Järnringen och Fria Ligan har blivit ett, kan det äntligen bli verklighet! För att vara säkra på att vi kan täcka kostnaden har vi lagt in regelboken och de tre delarna i kampanjen Undergångens arvtagare som stretchgoals i denna Kickstarter. Om dessa blir upplåsta kommer vi att lägga in böckerna som addons.

Till Mutant: Hindenburg planeras en komplett kampanj med arbetsnamnet Gryningens beskyddare. I denna kampanj ställs rollpersonerns mot nya och gamla fiender i ett episkt drama som för dem kors och tvärs över Pyri och kan avgöra hela Samfundets framtid.

Gryningens beskyddare bygger vidare på händelser i Mutant: Elysium, Den grå döden (nya utgåvan) och Undergångens arvtagare, och innehåller många bekanta ansikten från förr. Att ha spelat dessa är dock inget krav för att kunna spela Gryningens beskyddare.

De tre deläventyren i Grynings beskyddare är stretchgoals i denna kampanj - om alla blir upplåsta kommer hela Gryningens beskyddare att tryckas i en egen bok, som då blir tillgänglig som addon i denna Kickstarter.

Kleo tog ett bloss på sin rökkorv och skyndade ut över Hydratorget. Han passerade det pompösa segermonumentet, föreställande en en skara mutanter i strid ledda av gris – misstänkt lik Manfred själv men betydligt smärtare runt midjan – med lasergevär i ena handen och Pyris fana i den andra. Statyn hade uppförts under de euforiska åren efter ätten Skarprättares fall. Då människans gamla regim hade avslöjats som genomrutten och kejsar Thorulf tvingats avgå i skam. Då mutanterna äntligen hade fått upprättelse efter sekel av förtryck. Då allt hade känts möjligt. Kleo mindes hur han som valp stått just här, i folkhavet som unisont hyllade den nytillträdde kejsar Manfred. En mutant på samfundets tron. Gryningen hade varit så skimrande ljus. Så länge sen det kändes nu.

De första åren under det nya styret hade varit enastående. Med hjälp av fornfynd som äventyrare bärgat ur enklaven Elysium 4 utvecklade samfundets kunskapare tekniska mirakel som pyrierna tidigare bara hört om i sagor om den gamla tiden. Motordrivna droskor började snart rulla på Hindenburgs esplanader, som nu blev upplysta av lystuber gnistrande av fornkraft. En järnbana byggdes mellan huvudstaden och samfundets andra stad Nordholmia. Utvecklingen lockade en strid ström av mutanter från utmarkernas byar till städerna, som växte snabbt.

Det kändes som att Katastrofen slutligen var över och civilisationens storhet hade pånyttfötts. En ny era hade inletts – men inte på det sätt som pyrierna hade trott. I stället kom Det Stora Kriget. Det vred sig i magen på Kleo när hans tankar vandrade till minnet av skyttegravarnas slakt. Vännerna som dött vid hans sida, skrikande för sina liv. Meningslösheten.

Kampanjbok Gryningens beskyddare - 250 kr

En episk äventyrs- och kampanjmodul till Mutant: Hindenburg. Innehåller en kampanjbakgrund samt de tre äventyren Brännpunkt Hindenburg, Nordholmiaexpressen och Gryningens död. Hårdpärmsbok i färgtryck på drygt 100 sidor. En PDF av materialet ingår. Ordinarie butikspris: 278 kr.

Extra exemplar av Mutant: Hindenburg - 400 kr

Ett extra exemplar av Mutant: Hindenburgs tryckta regelbok i standardutgåva. Ordinarie butikspris: 428 kr.

SL-skärm Mutant: Hindenburg – 150 kr

En ståtlig och användbar SL-skärm till Mutant: Hindenburg med Martin Grips omslagsbild på utsidan. Ordinarie butikspris: 188 kr.

Rollformulärsblock Mutant: Hindenburg - 50 kr

Ett tjusigt block med 50 rollformulär specialgjorda för Mutant: Hindenburg. Rollformulären levereras tillsammans med spelet i november 2019. Ordinarie butikspris: 88 kr.

Nytryck Mutant: Undergångens arvtagare Regelbok – 350 kr

Ett nytryck av Regelboken till den klassiska Mutant-utgåvan Undergångens arvtagare (andra utgåvan från 2004). Hårdpärmsbok. En PDF av materialet ingår. Ordinarie butikspris: 378 kr.

Nytryck Pirit Den innersta kretsen – 300 kr

Ett nytryck av första delen av den klassiska kampanjtrilogin Undergångens arvtagare. Hårdpärmsbok. En PDF av materialet ingår. Ordinarie butikspris: 348 kr.

Nytryck Nordholmia Kaisers testamente – 300 kr

Ett nytryck av andra delen av den klassiska kampanjtrilogin Undergångens arvtagare. Hårdpärmsbok. En PDF av materialet ingår. Ordinarie butikspris: 348 kr.

Nytryck Hindenburg, min älskade – 300 kr

Ett nytryck av tredje delen av den klassiska kampanjtrilogin Undergångens arvtagare. Hårdpärmsbok. En PDF av materialet ingår. Ordinarie butikspris: 348 kr.

Hela trilogin Undergångens arvtagare – 750 kr

Paketpris för samtliga tre delar av Undergångens arvtagare. PDF:er av materialet ingår. Ordinarie butikspris: 1 044 kr.

Nytryck Zonernas Zoologi - 300 kr

Ett nytryck av den legendariska monsterboken till Mutant: Undergångens arvtagare. Hårdpärmsbok. En PDF av materialet ingår. Ordinarie butikspris: 348 kr.

Nytryck Spelarboken MUA - 300 kr

Ett nytryck av Spelarboken till Mutant: Undergångens arvtagare. Hårdpärmsbok. En PDF av materialet ingår. Ordinarie butikspris: 348 kr.

Mutant: År Noll grundbox - 250 kr

En ny grundbox till Mutant: År Noll, Fria Ligans prisbelönta utgåva av det klassiska rollspelet. Mutant: År Noll tar dig till Sverige efter den stora katastrofen, befolkat av mutanter, robotar och muterade djur. En PDF av materialet ingår. Ordinarie butikspris: 348 kr.

Mutant nytt tärningsset - 150 kr

Ett helt nytt set med exklusiva graverade specialtärningar, för användning till Mutant: År Noll och Mutant: Hindenburg. Ordinarie butikspris: 188 kr.

Mutant: År Noll Spelkortsmodul 1 - 150 kr

Denna ask innehåller 108 spelkort för användning tillsammans med Mutant: År Noll. Korten underlättar spelet, minskar bokföringen och förhöjer upplevelsen. Innehåller 25 hotkort, 30 mutationskort och 53 artefaktkort. Ordinarie butikspris: 168 kr.

Mutant: År Noll Spelkortsmodul 2 - 150 kr

Denna ask innehåller 116 spelkort för användning tillsammans med Mutant: År Noll. De illustrerade korten beskriver spelledarpersoner och monster och därtill kommer nya mutationer och artefakter. Ordinarie butikspris: 168 kr.

Mutant: År Noll Spelkortsmodul 3 - 100 kr

Denna ask innehåller 54 spelkort för användning tillsammans med Mutant: År Noll och kampanjmodulen Den grå döden. De illustrerade korten beskriver spelledarpersoner och nya artefakter. Innehåller 50 SLP-kort och 4 artefaktkort. Ordinarie butikspris: 128 kr.

Rollformulärsblock Mutant: År Noll - 50 kr

Ett block med 50 dubbelsidiga rollformulär för Mutant: År Noll. Ordinarie butikspris: 88 kr.

Mutant: År Noll SL-skärm - 150 kr

Denna SL-skärm till Mutant: År Noll är en riktig lyxversion med fyra paneler. Utsidan är prydd av Simon Stålenhags vackra illustration och insidan är fullmatad med alla tabeller som SL behöver för zonfärden! Ordinarie butikspris: 188 kr.

Den grå döden - 200 kr

Den grå döden är en klassisk äventyrskampanj till rollspelet Mutants första utgåva på 1980-talet. Denna nya och helt omskrivna version av Den grå döden är en hyllning till de gamla äventyren och samtidigt en modern kampanjmodul till Mutant: År Noll och dess expansioner. En PDF av materialet ingår. Ordinarie butikspris: 248 kr.

Mutant: Genlab Alfa - 300 kr

Mutant: Genlab Alfa är den första stora expansionen till Mutant: År Noll. Denna box låter dig spela de kanske mest ikoniska av Mutants alla varelser – de muterade djuren. Mutant: Genlab Alfa kan även spelas som ett helt fristående spel. En PDF av materialet ingår. Ordinarie butikspris: 378 kr.

Rollformulärsblock Mutant: Genlab Alfa - 50 kr

Ett block med 50 dubbelsidiga rollformulär för Mutant: Genlab Alfa. Ordinarie butikspris: 88 kr.

Mutant: Maskinarium - 350 kr

Mutant: Maskinarium är den andra stora expansionen till Mutant: År Noll. Denna box låter dig spela Mutants märkligaste varelser robotarna, och introducerar dem i gryningsvärlden. Boxen kan även spelas som ett helt fristående spel. En PDF av materialet ingår. Ordinarie butikspris: 438 kr.

Rollformulärsblock Mutant: Maskinarium - 50 kr

Ett block med 50 dubbelsidiga rollformulär för Mutant: Maskinarium. Ordinarie butikspris: 88 kr.

Mutant: Elysium - 350 kr

Mutant: Maskinarium är den tredje stora expansionen till Mutant: År Noll. Denna box handlar om de icke-muterade människorna och de fyra härskarätter som kämpar om herravälde i enklaven Elysium I. Boxen kan även spelas som ett helt fristående spel. En PDF av materialet ingår. Ordinarie butikspris: 438 kr.

Rollformulärsblock Mutant: Elysium - 50 kr

Ett block med 50 dubbelsidiga rollformulär för Mutant: Elysium. Ordinarie butikspris: 88 kr.

Zonkompendium 1: Dödsklotets hemlighet - 150 kr

Zonkompendium 1 är det ultimata tillbehöret för dig som är spelledare i Mutant: År Noll. Detta häfte innehåller två nya Zoner - Skrotsundet och Vinterzonen - och fyra nya zonsektorer för er År Noll-kampanj. Ordinarie butikspris: 168 kr.

Zonkompendium 2: I reptilfolkets spår - 150 kr

Reptilmännen är tillbaka i Mutant, simmande i en Zon nära dig! Denna 48-sidiga och rikligt illustrerade modul till Mutant: År Noll innehåller en färgkarta över hela Mutantskandinavien, regler för långfärder, och inte mindre än fyra spännande zonsektorer. Ordinarie butikspris: 168 kr.

Zonkompendium 3: Det döda blå - 150 kr

Detta kompendium beskriver en ny och annorlunda Zon till Mutant År Noll: en värld av vatten. Denna 64-sidiga modul innehåller en ny Zon ute till havs, nya mutationer och regler för zonfärd till sjöss, nya sjömonster och fyra kompletta zonsektorer. Ordinarie butikspris: 168 kr.

Zonkompendium 4: "Dö, köttätare, dö!" - 150 kr

De mordiska muterade kaniner som kallats rubbitar har varit en het potatis i Mutants värld ända sedan 1986, när de först dök upp i Mutant 2. Nu är rubbitarna tillbaka i Zonen! I en utökad särskild zonsektor beskrivs Kaninriket Zontäppa, som är kaninklanens fäste ute i Zonen efter flykten från Paradisdalen. Zonkompendium 4 innehåller också mycket annat. Ordinarie butikspris: 168 kr.

Zonkompendium 5: Hotell Imperator - 150 kr

Den fruktade Hjärnringen, senare Järnringen, är Mutants mest klassiska hemliga sällskap. Nu är psionikerna tillbaka. Detta välmatade zonkompendium till Mutant: År Noll innehåller fyra zonsektorer och flera nya psioniska mutationer och artefakter. Ordinarie butikspris: 168 kr.

Zonkompendium 6: Det eviga kriget - 150 kr

Detta nya zonkompendium till Mutant: År Noll och Mutant: Maskinarium innehåller fyra spännande zonsektorer: Det eviga kriget - Robot möter robot i en underjordisk kraftmätning utan slut. Fort Robot - En övergiven västernpark från den gamla tiden har fått nya, artificiella invånare. Norrviken Nandeep 23 - Larmet från jordbruksanläggning Norrviken Nandeep 23 bestod av två ord: “VARNING! Nanokontaminering.” Robotfabriken - Tjock rök stiger åter ur skorstenarna på den gamla förfallna fabriksbyggnaden i Zonen. Vem har flyttat in? Ordinarie butikspris: 168 kr.

Kaknäs sista band - 150 kr

Denna samling av tolv noveller som utspelar sig i Mutant: År Nolls värld, i Stockholm efter katastrofen. Vi möter de överlevande; skrotletare från Dieselverkstaden, rövarhövdingar från Blackeberg och köpmän från Kungsholmen. Alla försöker de skapa en ny värld. Alla lyssnar de på Kaknäs sändningar. Det är gripande, spännande och rörande. Av författaren Anders Fager. Ordinarie butikspris: 228 kr.

Zonen vi ärvde - 150 kr

ZONEN VI ÄRVDE är en novellsamling som tar dig till Stockholm efter den stora katastrofen. Här finns de som överlevt, de som muterats och de som skapats av människor. Gör dig redo att möta deprimerade robotsälar i IKEA-kassar, ettriga gnagare, bitska gräsklippare och varelser som vill slita dig i stycken. Av författarkollektivet FRUKTAN. Ordinarie butikspris: 228 kr.

Available Rewards:

kr400SEK + Shipping

MUTERAD MÄNNISKA

Du får:

  • Det kompletta rollspelet Mutant: Hindenburg i standardutgåva, hemskickat innan det släpps i butik.
  • Spelet i PDF-format i förväg, med möjlighet att ge feedback innan spelet går i tryck.
  • Stor tryckt färgkarta över Hindenburg, om den blir upplåst som stretch goal.
  • Alla övriga upplåsta stretch goals i PDF-format.
kr800SEK + Shipping

MUTERAT DJUR

Du får:

  • Det kompletta rollspelet Mutant: Hindenburg i specialutgåva med exklusivt tygomslag. Utgåvan är unik för denna Kickstarter och kommer aldrig att tryckas igen.
  • Spelet i PDF-format i förväg, med möjlighet att ge feedback innan spelet går i tryck.
  • Ett hedersomnämnande i den tryckta produkten.
  • Stor tryckt färgkarta över Hindenburg, om den blir upplåst som stretch goal.
  • Alla övriga upplåsta stretch goals i PDF-format.

OK! You're pledging !

One last step to go!

Want an invite?

Share your email, we will send you an invite!

Already a PledgeManager Backer?

If you're already have a PledgeManager account from another project, just sign in using the button below to join the project.


Login To Join
Need help?